Térkövek

Extrudált

Ezen technológiai eljárás a 20. század szülötte. A kézi és automatizált gyártás közti szignifikáns különbség abban rejlik, hogy míg a kézzel gyártott tégláknál az agyag betöltődik egy formába és ott manuálisan formázzák, addig az automatizált gyártásnál ugyanezt egy présgép teszi és precíz méretre és formára igazítva. Az így kinyert téglák tökéletesen sima felülettel rendelkeznek és szerkezetüket tekintve kevésbé porózusak. A porózusság gyakran természetellenes és mesterséges hatást kelthet. Vízfelvevő képességük így csupán 2-6 % között mozog.

Extrudált, vágott élekkel

Minden extrudált térkő elérhető egy rusztikusabb stílusú felületkezeléssel egyaránt (Antika).

Sajtolt

A préselt térkövek gyártásánál először formába öntik őket. Minden forma a sajtolást követően kienged és lehetővé teszi a tégla kiesését. Így felkészülhet a szárításra, aminek következtében készen állnak a kemencében való kiégetésre.

A formában préselt agyag térköveket nagy előszeretettel használják várak, kastélyok térkövezésénél Hollandiában, mivel nagyon autentikus megjelenéssel bír. A térkövek robusztus kinézete a dróttal vágott téglákhoz képest kevéssé finom felületű és sokkal természetesebb. Válassza a préselt téglák azon formátumát, mely leginkább beleillik tervéve!

Sajtolt, vágott élekkel

Minden sajtolt térkő elérhető egy rusztikusabb stílusú felületkezeléssel egyaránt (Antika).