Burkolótéglák

Kézi vetésű

Régebben a téglákat 100 százalékban kézzel készítették. Manapság már a téglagyártás többsége – néhány kivételtől eltekintve – Hollandiában, Belgiumban és az Egyesült Királyságban teljesen automatizált módon megy végbe. A téglákat számítógép által vezérelt 100 és 200 m hosszú, különleges kemencékben égetik. Ezt követően kezelők és robotok szelektálják, keverik és raklapozzák őket. A teljes gyártási folyamat 9-12 napot vesz igénybe.
A modern technológiának köszönhetően minduntalan hasonló struktúrát és színárnyalatot érhetünk el a kívánt minőség megtartása mellett. A termelés modernizáltsága ellenére is minden tégla egyedi. Amennyiben mégis találna két téglát, melyek ugyanolyanok struktúrában és színben, a homlokzati fedést a teljes házára ingyen adjuk!
A legjobb agyag és homok és a magas hőmérsékleten való égetés garancia arra, hogy a téglák:
FAGYÁLLÓAK – alkalmas a legádázabb éghajlati viszonyok mellett is
SZÍNTARTÓAK – a 100 %-ban természetes anyagok garantálják a meleg és természetes színeket, nem úgy, mint néhány mesterségesen színezett, pigmentált imitáció

Extrudált

Ezen technológiai eljárás a 20. század szülötte. A kézi és automatizált gyártás közti szignifikáns különbség abban rejlik, hogy míg a kézzel gyártott tégláknál az agyag betöltődik egy formába és ott manuálisan formázzák, addig az automatizált gyártásnál ugyanezt egy présgép teszi és precíz méretre és formára igazítva. Az így kinyert téglák tökéletesen sima felülettel rendelkeznek és szerkezetüket tekintve kevésbé porózusak. A porózusság gyakran természetellenes és mesterséges hatást kelthet. Vízfelvevő képességük így csupán 2-6 % között mozog.

Homokmenetes kézivetésű

A téglák préselésének folyamat kizárólag Új-Angliának készül víz általi megformázással. Ebben a folyamatban a felszíni alluviális agyagot magas víztartalommal préselik bele a formákba. A víz kenőanyagként szolgál az agyag lazításához a kemény fából készült formákban. Az így eredményül kapott nedves agyag a kiöntést követő égetési folyamat után eredeti patinát kölcsönöz a téglának, mely más gyártás által soha nem másolható folyamat.

Sajtolt

A téglát általában magas nedvességtartalmú agyagból képzik (20-30 %), gyakran kézzel; a kiöntő formák belseje homokos, hogy megelőzze az agyag letapadását.

Mázas

A mázas téglákkal semmi sem lehetetlen! Inspirálódjon a teljes egészében mázas Rustique téglák által, melyeket szaktanácsadással ajánlunk oly módon, hogy mind tradicionális, mind modern épületek homlokzataihoz tökéletesen passzoljanak.

Mindenekfelett a végeredmény ugyanaz: kiemelkedő ellenállás a repedésekkel szemben, teljes egészében színezett, karc- és színálló mázas téglák csúcsminőségben!